pondělí 6. června 2011

Spížmistr

Kolaudační party probíhá dobře, zdá se, že se sousedy nebude problém. Ve dvanáct začne pokus otevřít lahev vína bušením do zdi - přichází soused - sdělit nám, že zavolal policii. slovo policie vysloví s velmi úzkými, moravskými i.

Je to už třetí "grillování" v řadě, ne které přijdu tzv. s prázdnýma rukama, a přesto se slušně najím. Vysoká míra sekluze. Izolujeme se nejen od hostitelů, ale i od běžné konverzace, vytváříme základ pro nejlepší a nejzábavnější seznam všech dob, "jazyková hra" se jmenuje: jídlo, kvůli, kterému bych si otevřel restauraci. I když vzpomínka bledne, bavím se ještě teď skvělými jídelními tituly jako: Ministrantova odměna, Teplá slast, Studená slast, Tvrdý chleba herce oblastního divadla, Papežovo políbení, Špíz Conquistador, Barončina buchta/Buchta paní Baronky, Bizonovo odpuštění, Hamletova kapsa, Připínací penis učitele hudební výchovy, Bachařova dobrota, nebo Cibulková paruka, Knírek Leoše Hegera, Úzkosti ministra duševního zdraví národa.


Snažím se oholit, nebo spíš oškrábat jemné strniště co mi přes týden vyrostlo, nechám si knír, řídký kartáček jen o něco širší než nos, vydrží asi pět minut, oholím i tento zárodek kníru: chvíli si připadám starší, vážnější, starosvětský i s tímto pouhým zárodkem kníru, chvíli na to mi to celé připadne směšné, představím si pohledy okolí, nesnesu tu představu a zbavuji se tohoto zárodku.

1 komentář:

  1. dvakrát připínací penis učitele hudební výchovy - a minerálku.

    OdpovědětVymazat