pátek 19. dubna 2013

...

Roli dalšího prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka svěřil Martinu Hubovi, jako Edvard Beneš se představí Martin Finger a Klementa Gottwalda si zahraje Jiří Vyorálek. Antonínem Zápotockým bude v seriálu Jaromír Dulava.

..Pokud nečtete novinky.cz

3 komentáře:

  1. když už sme u těch herců: "Herec Ondřej Vetchý se stal tragikomickou figurkou, dobře ilustrující bizarnost celé pseudoaféry. Útočným tónem, skryt za černými brýlemi, s odhodlaným výrazem v tváři vznesl na pondělní tiskové konferenci Rady ÚSTR dotaz: „Můžeme se dohodnout na tom, že normalizace v Československu zůstane normalizací i nadále a že to byl zavrženíhodný čas pro tuto zemi? Můžeme se na tom dohodnout? Mě to hodně uklidní.“

    Předsedkyně rady Petruška Šustrová mu trochu překvapeně, trochu pobaveně odpověděla na tento hlubokomyslný dotaz, že sdílí tentýž názor a že se na tom jistě dohodnout lze. Herec Vetchý pak pokračoval větou, že se říká, že lidé, co nešli proti režimu, se v té době měli dobře. Další tok jeho myšlenek však již byl tak zatrachtile komplikovaný, že vyzněl naprosto nelogicky a z prosté mezilidské úcty ho zde nebudeme zkoušet rozplétat.

    Pouze mu můžeme ozřejmit, například výčtem 34 filmů, v nichž hrál v období 1978 až 1989, že se některým lidem opravdu za normalizace nežilo špatně, zejména na rozdíl od některých jejich kolegů, kteří v té době – pokud neemigrovali – nenatočili vůbec nic. Pokud se tedy nezabývali třeba bytovým divadlem, s rizikem občasného vyvlečení na výslech do Bartolomějské. Tam však byli skuteční policajti ve skutečných uniformách, to nebyl kompars, s nímž se tehdy potkával Vetchý."

    OdpovědětVymazat
  2. Roli dra Edvarda Beneše nabízeli mně, ale musel bych si ostříhat vlasy... copak jsem nějaký Bale?

    OdpovědětVymazat
  3. mě ho taky nabídli, ale nesnáším knír.
    Ta situace v ústavu - tím jak ten zmatek média dramatizují, budí to ve mně touhu vědět, jak to bylo "doopravdy"..

    OdpovědětVymazat