sobota 1. května 2010

Nevyspalost / Pseudo-spisovnost

Rychle zapsat celou noc "čarodějnic". Keplerské parkové/vojensky hřbitovní/tereziánsky hradební čarodějnice ve znamení piva a psytrance až do ranního úklidu a příjezdu policie. Po mnoha tu více, tu méně civilních rozhoverech stojím za pípami, patrně jsem si v dětství málo hrál na obchod, nehce se mi od nich odejít a zůstanu asi do šesti, nebo sedmi hodin ráno, pak zkouším uklízet a stěhovat s ostatními...

Noc je "zjasňována" bílým světlem z reflektorů staveniště tunelu Blanka.

Podivná vize/situace - ještě před čtvrtou se objevuje Ondřej Liška na koloběžce a žádá pivo, akce se mu líbí, diskutuje s lidem.

Techno-devče říká (mému) bratrovi-organizátorovi: Vůbec nechápu, jak vám mohli povolit takovouhle akci. Bratr se dme pýchou: Ale nám to nikdo nepovolil. Dívka je omráčena.

Denní světlo, poslední zbytky lidí, muži v mikinách o trochu starší než já smlouvají o cenu piva, pak si nechají vrátit i na dvousetkorunovou bankovku.

Poslední dva tanečníci objímají reproduktory. Hoši za mixpulty jsou unavení. Jde se uklízet.

Policie (městská) přijíždí naštěstí až po první vlně úklidu - bratr nezapírá zjevné, projevuje souhlas s policisty, dostává tisíc korun pokutu, udání přišlo ze stavby, někdo hodil přes plot z parku na staveniště láhev a ta dopadla na stavební techniku, bagr. Jinak to mohlo být bez policistů.

Po osmé přicházejí babky s čoklíky, upozorňují mě na rozbité sklo, berlí nebo špičkou nohy se mi snaží pomoci. Mluví o ohrožení dětí a psů.

Příjíždí policie "státní" - v čele týmu muž se zrcadlovými brýlemi, snad i přežvykuje, nebo se mi to jen zdá . . nechápu, jestli tu jsou kvůli stejnému udání,  bratr se prokazje blokovou pokutou, stačí jim to.

Odvoz sudů, píp a sound systému.

5 komentářů:

  1. čtu to již podruhé, opravdu špičková věc!

    OdpovědětVymazat
  2. rozpočet skončil jen tak tak na nule a přitom se vytočilo asi třináct sudů piva a zmizelo pár kartonů tvrdýho - ale ty spíš někdo rozkradl...samo o sobě by to nebylo smutný, kdyby si účastníci nemysleli, že na tom bratr pohádkově vydělává. A je strašný točit někomu pivo za rozednívání . ti lidé se tak divně dívají. a dík za kompliment!

    OdpovědětVymazat
  3. tak skončil v mínusu .. ale na to dějiny serou

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonce mohlo dojít k rozsápání dítěte znepohyblivělého poraněním se si chodila o střep psem rozzuřeným poraněním se si tlapky o tentýž či jiný.

    OdpovědětVymazat