úterý 27. prosince 2011

Podivný velmi dlouhý sen


podivný velmi dlouhý sen, dálnice, německý supermarket, dvojí prchání před démony měnícími podobu, spolu s velmi blízkou dívkou, snad t.j. .. známý f. mi nedokázal pomoci, sklep nadpřirozených bytostí - předpokoj podzemí, podávám ruku Golemovi, řekne mi, že je dvojčetem Golema nikoliv Golemem, kterého já mám na mysli

..budeme muset definici ideální ženy precizovat znovu.Děsí mě to, děsí mě představa monstra, které bychom vykonstruovali, obří hliněná socha, která se na mě svalí a zadusí mě ve chvíli, kdy bude představa ideální ženy dokončena ve své obrovité zrůdnosti. Výčet vlastností, který by zohlednil všechny moje chvilkové vrtochy.
..budeme muset definici ideální ženy precizovat znovu.
A to ne proto, že by se snad taková definice neosvědčila, ale prostě proto, že jsme tu definici zapomněli, nikdy nedostala možnost opustit temný lokál a osvědčit se ve světle dne, byla tak gigantická, že neměla šanci protáhnout se úzkými dveřmi špeluňky.

Firemní večírek v budově bývalé synagogy, kouzelnické představení, placený DJ, který hudbu pouští přímo z youtube, samozřejmě hraje se i Michal David, připadám si divně, ale přepiju to.

..kafe, lok whisky, aspirin, cigareta. jdu zvracet. (na toaletě zjistím, že mě na ramenou škrtí kšandy připjaté k tmavě šedým kalhotám s puky, do nichž mám zastrčenou už trochu zmuchlanou a propocenou košili, jejíž límeček se odírá o strniště, které pokrývá silný krk a ostře řezanou bradu s dolíčkem .. copak jsem spal oblečený!? Ale vždyť já jsem tu vůbec nespal, probudil jsem se jako někdo jiný; a v obývacím pokoji je určitě..., ano za chvíli mě jistě přijdou naladit piano.. a jak jim vysvětlím, že mám absolutní sluch a piano si mohu ladit každý den a každý den jinak a že jejich práce by byla zbytečným plýtváním penězi muže, do kterého jsem se převtělil?!)
..kafe, lok whisky, aspirin, cigareta. jdu zvracet. na toaletě si uvědomím, že jsem úplně nahý a že tuto ranní proceduru vykonávám už asi podvacáté v řadě, a to ve svém bytě. žiji totiž ve svém bytě již několik týdnů úplně nahý, bez potřeby vycházet... již více než dvacet dnů si odvykám oblečení, abych byl schopen napsat novelu s psím hlavním hrdinou, na kterou mi poskytla grant Kynologická asociace ČR, představa, že bych asociaci nevyhověl zcela a pak se mi stala nehoda s nějakým vzteklým zvířetem, mě upřímně děsí, nerad bych v tomto směru podcenil přípravu na celou akci
..kafe, lok whisky, aspirin, cigareta. jdu zvracet.
asi jsem těhotná

1 komentář: