neděle 1. září 2013

Trailer

Než jsem si šel lehnout, rozhodl jsem se podívat do matčiny knihovny. -Na večírku byla řeč o Jo Nesbo/-vi. Vytáhnu jeden z nedotčených svazků, který putoval z pod vánočního stromečku rovnou do knihovny..



Těším se: jak se začtu, jak nebudu moct spát a příštích deset hodin budu hltat chytlavý best-seller - jak se v knize ztratím - jak od ní/ z ní nebudu moct odejít dokud se nedozvím, jak to všechno dopadlo..

Ale hned na první straně bylo slovo "trailer" - že jel po silnici a vezl/vážil asi dvacet pět tun - trejler, trajler, trailer.. to sou věci.. tak v dálkové nákladní dopravě se nevyznám..třeba to není ani tahač, nebo kamion (?tirák, nebo truck), když je to přes dvacet tun...třeba se takhle těžkým vozům říká trailer..

Přečetl jsem další větu za trailerem. Nešlo to, vrátil jsem se pohledem zpět k němu, k traileru. Ne, nepůjde to. Ne, říkám si, tohle já nemám zapotřebí.

Nalistoval jsem k jménu překladatelky, abych ji mohl v duchu sprostě oslovit a rozžehnat se s knihou.



----EDIT:
stěhuji se sem, protože mi to někdy nezapaluje?:

1 komentář:

  1. pak mi teda došlo, že to asi spíš bude přívěs - takže pologramotný jsme tu já, jako vždy. Zralý na život v jižanském trailerovém parku.

    OdpovědětVymazat