čtvrtek 2. prosince 2010

Jak to psal ten Thomas B., svět je koala / Okrajovosti

Návrháři nešpinivých textilií. Trenýrky zepředu žluté a zezadu hnědé, zvláštně kropenatá pyžama, zástěry s rudými fleky, hedvábí na kravaty jako když nazvracíš, kalhoty zdánlivě promaštěné v místě stehen. Polozapomenuté umění patiny. Velmi staře vypadající pergamenový výuční list po dědovi patináři.

 - - 
Vánoční večírek: široká ramena a platinové vlasy oficírů, uniformy přešité podle poslední módy, vyznamenání, klapka přes jedno oko, kulhavý aparátčík ve skořicovém saku, pikolíci z HJ roznášející šampaňské, vůdce žertuje, že příští Vánoční večírek by si dal whisky, v Buckinghamském paláci, jen žertuje.

 - - 

Již několik sezón sledují trend vánočních výletů. Jakmile napadne sníh, baví se lidé o víkendu tím, že po polozamrzlé silnici/dálnici vyjedou do nejbližšího většího města Říše nebo Protektorátu a tam si na tzv. vánočních trzích (kde se vlastně nedá nic koupit) dají v procházce horké svařené víno/glühwein. Rodina si tak dopřeje kouzla Vánoc, navíc nejsilnější samec v rodině může předvést skvělý řidičský výkon Praha-Norimberk-Praha v jediném dni.

- - 
Zbytek je fňukání. Kastrát, Frustrát - obojí skvělé názvy pro pivo, stejně jako Áriec a Svastika

Žádné komentáře:

Okomentovat