úterý 5. října 2010

Buddhistické centrum / Lotosově růžová

Dnes opět jen pár poznámek.

Jsem pobaven podobností layoutu stránky, kterou jsem našel až dnes - nabízí se otázka proč já, popeláři, Holanďané a Buddhistické centrum Lotus?
Do Hostivic zítra přijede cirkus - na letácích nabízí cvičené pejsky, kozičky a pávíky a junior klauna - kromě vyslanců říše zdrobnělin vystoupí i akrobaté a to jednak vzdušní a jednak i přízemní - bohužel se nejspíš nejedná o nezáměrný vtip . .

Soustavnější, souvislejší spisování je zasuto kdesi v tříšti konceptů, motivů a hříček.

Snažím se ignorovat předvolební kampaně, přemýšlím o titulech Kandidované ovce a Kandidované mrtvoly jako o vhodných pro politický thriller ve stylu Hero Rolfa blahé paměti.

Snažím se vstřebat silný dojem z další z anuálních návštěv "mého vlastního" porodníka - rodinného přítele - marxisty s inteligentním výrazem - osmdesátiletého profesora medicíny, jehož řeč/postoj/text by bylo možno postavit po bok textu o Teologovi. Stáří, paměť, zapomenuté židovství a to pohnuté 20. století, ale především tzv. materialismus. Pach smrti, dětská světýlka v očích. Stisk ruky člověka, pro kterého byl nástřih hráze denním chlebem.

3 komentáře:

  1. ta poslední věta! jsi génius!

    OdpovědětVymazat
  2. teď mi to došlo - je to Bohuslav Svoboda.

    OdpovědětVymazat
  3. protože to je jediný gynekolog,kterého známe oba a díky za to jeho foto cos kdysi postoval, myslím, že mě i spoustě jiných to dnes zvedlo náladu

    OdpovědětVymazat